De meest gemaakte fouten bij het verkopen van een woning

02 juni 2019

Een nieuwbouwhuis kopen, betekent in het geval van een koopwoning dat je huidige woning verkocht moet worden. Dit vraagt om kennis en kunde. Hierbij is het ook goed om te weten wat je niet moet doen. Daarom hebben we de meest gemaakte fouten bij het verkopen van een woning op een rijtje gezet. 

1. Te hoge vraagprijs
Een te hoge vraagprijs is dé nummer 1 reden waarom een verkoop niet goed loopt. Een groot deel van de woningeigenaren schat de prijs te hoog in. 

2. Een rommelig huis
Voor zowel de verkoopfoto's als de bezichtigingen is het belangrijk dat je huis opgeruimd is. Een rommelige woning is een stuk minder aantrekkelijk, dus presenteer je huis pas na een goede opruim- en schoonmaakbeurt. 

3. Een leeg huis 
Let erop dat je niet doorslaat als je je huis aan het opruimen bent. Een leeg huis heeft namelijk geen sfeer en oogt kleiner. Hierdoor maakt een leeg huis vaak een minder goede indruk bij kijkers, wat een eventuele verkoop lastiger maakt.

4. Onscherpe foto's 
De verkoopfoto's hebben veel invloed op het verkoopproces. Deze foto's moeten de potentiële koper ervan overtuigen dat jouw huis hun droomwoning is. Onaantrekkelijke foto's, bijvoorbeeld foto's die donker en/of onaantrekkelijk zijn, hebben een negatief effect op het aantal belangstellenden. Deze kun je dus beter vermijden. 

Wil jij hulp bij het verkopen van jouw woning? Een makelaar inschakelen zorgt voor betere verkoopkansen.