Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van nieuwbouw?

11 november 2021

Het grootste voordeel van een nieuwbouwwoning is in deze oververhitte markt erg duidelijk: je hoeft geen duizenden euro's te overbieden. Dit is zeker niet het enige voordeel. Lees snel verder!

Twijfel je nog of nieuwbouw iets voor jou is? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Weinig onderhoud
Misschien een open deur: aan een nieuwe woning heb je minder onderhoud. Alles is nieuw en fris, zodat je de eerste vijf jaar sowieso safe bent. Zo bespaar je op kosten en heb je tevens geen last van overlast door onderhoudswerkzaamheden, ook niet bij de buren. Mocht je toch ergens tegenaan lopen, dan kunnen deze problemen dankzij de garantieregeling worden opgepakt.
 
Comfortabel wonen
Nieuwbouwhuizen zijn gebouwd met de nieuwste technieken, zoals een goede verwarming en systemen voor koeling en ventilatie. Ook zijn deze huizen gebouwd volgens de nieuwste wettelijkse eisen. Hierbij kun je denken aan een hoger plafond, hogere deuren en minder stijle trappen. Daarnaast zijn toiletten en gangen vaak groter dan in oudere huizen, aangezien hier ook aan een minimale afmeting voldaan moet worden. Dit alles zorgt voor een fijner binnenklimaat en meer comfort.

Energiezuinig en duurzaam leven
Nieuwe woningen worden zo gebouwd dat ze voldoen aan energielabel A. De woningen zijn goed geïsoleerd, zijn soms al voorzien van zonnenpanelen en hebben duurzame technieken. Ook wordt er in de nieuwbouw van tegenwoordig al rekening gehouden met het naar verwachting niet meer kunnen koken en stoken op aardgas, vanaf 2050. Door al deze aanpassingen werk je mee aan een beter klimaat én ben je per maand minder geld kwijt aan energiekosten.

Echt je eigen huis ontwerpen
Doordat je bij een nieuwbouwwoning (vaak) de keuken, de badkamer en het sanitair kunt uitzoeken, kun je een woning naar geheel eigen smaak creëren. Ook kun je denken aan zaken zoals een dakkapel, aanbouw, erker en persoonlijk wensen qua afwerking. Dit kun je natuurlijk in een bestaand huis ook laten aanpassen, maar het voordeel bij nieuwbouw is dat dit allemaal in één keer wordt opgepakt.

Veilig wonen
Last but not least, maar zeker niet onbelangrijk: in een nieuwbouwhuis heb je 50% minder kans op een inbraak. Dit komt omdat de meeste nieuwbouwwoningen het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk.