Ook 's avonds buiten zitten met een terrasverwarmer

24 juni 2022

Je kent het wel: je hebt de hele dag lekker buiten gezeten, maar in de avond wordt het plots frisser. Verleng je avond buiten met een terrasverwarmer. Zo kan je lekker lang blijven zitten. Hieronder lees je de voor- en nadelen van alle soorten terrasverwarmers.

Als je ook in de avond op je terras wilt zitten, is een heater een goede oplossing. Indien je op zoek gaat naar een heater merk je al snel dat er veel keuze is en er verschillende punten zijn om rekening mee te houden.

Welke ruimte wil je verwarmen?
De soort heater hangt af van de ruimte die je wilt verwarmen. Is de ruimte groot, klein, open of (deels) afgesloten? Dat heeft allemaal invloed op de soort heater. Voor bijvoorbeeld open ruimtes kan je zowel elektrische als gas heaters installeren. Gasheaters hebben een groot bereik, terwijl elektrische verwarmers een hoog rendement hebben.

Wil je een afgesloten ruimte verwarmen, dan is een elektrische heater het meest geschikt. Een gasheater heeft namelijk zuurstof nodig en kan daardoor gevaarlijke situaties opleveren. Doordat de ruimte afgesloten is, hoeft de oplossing niet een hoog rendement te hebben, aangezien de warmte blijft hangen.

Maar moet ik nu voor gas of elektriciteit gaan?
Voor beide soorten is natuurlijk iets te zeggen; een heater op gas is krachtiger, heeft een aangename warmte en heeft eventueel sfeervolle vlammen. Ook kan je deze draadloos gebruiken en verplaatsen naar een plek waar het jou uitkomt. Deze is helaas alleen niet geschikt voor afgesloten ruimtes en is duurder in gebruik. Daarentegen levert de heater op elektriciteit direct een aangename warmte, zijn ze op afstand te regelen, hebben ze een hoog rendement en zijn ze makkelijk in gebruik (soms zelfs op afstand te regelen). Helaas moet het snoer wel altijd aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, waardoor deze op één plek moet blijven staan. Wel kan je de elektrische variant ideaal gebruiken in een afgesloten ruimte.

Hang je de heater op of zet je deze neer?
Een hangende terrasverwarmer staat minder in de weg, waardoor deze ook minder opvalt. Heb je dus een overkapping, dan is dit ideaal indien de terrasverwarmer vanaf een afstand te bedienen is. Daarentegen plaatst een staande terrasverwarmer de warmte precies op de plek waar je die wilt hebben. Deze neemt dan wel meer ruimte in. Dit is natuurlijk helemaal naar wens in te vullen.

Nu weet je waar je op moet letten voordat je jouw perfecte terrasverwarmer kiest. Tijd voor de lange zomeravonden!