Klopt de waarde van jouw inboedelverzekering nog?

14 september 2020

Als je bent verhuisd of gaat verhuizen, is de kans groot dat de waarde van je inboedel stijgt. Check na de verhuizing daarom goed of het verzekerde bedrag van je inboedelverzekering nog klopt. Zo kom je niet ineens voor verrassingen te staan.

Uit onderzoek van Pricewise blijkt dat 99% van de Nederlanders met een koop- of huurwoning een inboedelverzekering heeft afgesloten. Daarentegen heeft slechts een derde van de Nederlanders de inboedelverzekering herzien nadat de inboedelwaarde was veranderd. Bovendien weet 25% niet voor welke waarde de inboedel verzekerd is, of wat de inboedel waard is.

Als jouw inboedel niet voor de juiste waarde verzekerd is, kan dit voor problemen zorgen. Op het moment dat je schade hebt, wordt namelijk bij de meeste maatschappijen gekeken wat de werkelijke (geschatte) waarde was van je inboedel. Als je inboedel voor een te laag bedrag verzekerd is, krijg je niet de volledige schade vergoed. Check daarom bij een verhuizing altijd je inboedelverzekering. Zo voorkom je dat je op een later moment eventueel voor onaangename verrassingen komt te staan.