Dé redenen om te kiezen voor een nieuwbouwwoning

21 maart 2022

Een voordeel van kiezen voor nieuwbouw, vooral in de huidige tijd, is dat je niet hoeft te overbieden. Een nieuwbouwhuis koop je voor een vooraf vastgestelde prijs. Dit is niet het enige voordeel van een nieuwbouwwoning. We nemen je mee!

Onderhoud
Aangezien een nieuwbouwhuis wordt gebouwd volgens de laatste bouwtrends en werkwijzen, en natuurlijk geheel nieuw is, heb je de eerste vijf jaar weinig tot geen onderhoud aan je huis. Dit bespaart onderhoudskosten en ook -overlast voor jezelf en omwonenden. Heb je ondanks de nieuwigheid van je huis toch last van gebreken, dan kunnen die via de garantieregeling worden opgelost.

Comfort
Nieuwbouwhuizen hebben meer comfort dan bestaande huizen. Dit komt doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig gebouwd worden met strenge eisen voor (geluids)isolatie eisen en de luchtkwaliteit. Hierdoor is ventilatie goed geregeld en zijn de nieuwste technieken aangebracht voor verkoeling en verwarming, wat zorgt voor een aangenamer binnenklimaat. Tevens zijn er wettelijke eisen voor bijvoorbeeld plafondhoogte, de minimale afmeting van toiletruimte en zijn de trappen minder steil. Dit alles verhoogt het wooncomfort.

Energie
Doordat nieuwbouwwoningen energiezuinig gebouwd worden, volgens de eisen van energielabel A, zal je energieverbruik in nieuwbouwwoningen lager zijn. Zo draag je bij aan een beter klimaat én zie je het terug in je portemonnee. Ook heeft de overheid de doelstelling om alle huizen van het gas te halen voor 2050. Bij nieuwbouwwoningen wordt hier al rekening mee gehouden; alle woningen die vanaf nu worden gebouwd zullen geen gebruik maken van aardgas.

Duurzaam
Aansluitend bij het vorige punt zijn nieuwbouwwoningen dus zeer duurzaam. Nieuwbouwwoningen belasten het milieu minder en zorgen voor minder CO2 uitstoot. Dit komt door nieuwe en duurzame technieken in de efficiënte winning van warmte en energie, goede isolatie en gebruik van duurzame bouwmaterialen.

Op maat
Indien je een nieuwbouwproject koopt, kun je vaak nog je eigen stempel drukken op het ontwerp. Zo kun je van het nieuwbouwhuis echt jouw huis maken. Zo kun je bijvoorbeeld de badkamer, keuken, sanitair en indeling volledig naar eigen smaak indelen. Ga je voor een extra dakkapel of wil je liever een aanbouw? Of allebei? Dat is aan jou, want je kunt het ontwerp nog aanpassen. De hoeveelheid meerwerk dat je kan laten uitvoeren verschilt overigens wel per project.

Veiligheid
Alle nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de laatste veiligheidseisen, zoals het gebruik van brandvertragend materiaal en inbraakveilig hang- en sluitwerk. Veel nieuwbouwwoningen hebben ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

Genoeg redenen om te kiezen voor nieuwbouw!