Voorkom wateroverlast in je nieuwbouwtuin

17 augustus 2021

Nederland heeft flink wat regen over zich heen gehad deze zomer. Voor al die nattigheid heb je een goede afvoer nodig in de tuin van je nieuwbouwhuis. Wij geven je een aantal tips om geen natte voeten te krijgen!

1. Investeer in waterdoorlatende tegels, gras of grind
Moderne tuinen zijn vaak voor een groot deel betegeld waardoor het regenwater weinig kanten op kan. Zorg ervoor dat de regen de bodem in kan trekken; je zult zien dat dit een groot verschil maakt!

2. Plaats een vijver
Moet jij je nieuwbouwtuin nog helemaal inrichten? Overweeg dan om een vijver aan te leggen! Dit is een goede opslagplek voor regenwater en geeft daarnaast sfeer aan je tuin.

3. Sla regenwater op voor hergebruik
Een regenton heeft veel voordelen. Zo ben je beter voorbereid op extreme weersomstandigheden. Er vallen steeds vaker korte, heftige buien. Je tuin kan dit vaak niet aan en de regenton helpt je om een deel van het water op te slaan. Ook houden je planten meer van regenwater dan kraanwater, is het beter voor het milieu en is het een gratis waterbron voor de tuin tijdens droge periodes.

Plaats een infiltratiekrat
Een infiltratiekrat vangt het regenwater op en sijpelt het er daarna heel langzaam weer uit, zodat de bodem genoeg tijd heeft om het op te nemen. Dit is een zeer effectieve manier om overtollig regenwater kwijt te kunnen!

Met deze tips krijg je vast geen wateroverlast door de regen! Weet jij al welke regenafvoer je gaat toepassen?