Westvaartpark, Hazerswoude-Rijndijk

In verkoop

Voor ieder wat wils in Westvaartpark

Westvaartpark

De verkoop is gestart! Oud-Hollands tafereel in een nieuw stukje Nederland. Van een reeks rijtjes- en verandawoningen tot tweekappers en één vrijstaande woning; de bebouwing in Westvaartpark zal uit diverse woningtypes bestaan zodat er altijd een droomhuis voor jou bij zit.

DE VERKOOP IS GESTART!
BENIEUWD WELKE WONINGEN ER NOG BESCHIKBAAR ZIJN?
NEEM CONTACT MET ONS OP OF MELD U AAN ALS BELANGSTELLENDE OP DE PROJECTWEBSITE!

Voor ieder wat wils in Westvaartpark!
Westvaartpark zal worden gebouwd aan de westzijde van de Gemeneweg. Het geheel wordt gekenmerkt door een typische oud-Hollandse bouwstijl in een nieuw jasje. In de wijk zullen elementen uit de Rijndijk bebouwing terugkeren, maar ook nieuwe elementen die typerend en daarmee uniek zijn voor Westvaartpark.
Op deze manier ontstaat een splinternieuwe wijk boordevol oer-Hollands karakter. We laten je graag zien wat je van Westvaartpark mag gaan verwachten.

Het gevoel van toen in een nieuw stukje Nederland
Hazerswoude-Rijndijk is een plaatsje in Zuid-Holland, te midden van het Groene Hart. Het dorp behoort tot de gemeente Alphen aan de Rijn. De huidige bebouwing bestaat uit diverse wijken met elk een eigen unieke identiteit met veel openbaar groen. Daarnaast liggen er karakteristieke woningen langs de Rijndijk, die mede de inspiratiebron vormen voor het nieuw te ontwikkelen Westvaartpark.

Westvaartpark zal worden gebouwd aan de westzijde van de Gemeneweg. Deze wijk krijgt een kenmerkende identiteit. De typische lange sloten uit het oud-Hollandse polderlandschap keren in overvloed terug binnen de wijk. Eromheen zal plaats worden behouden voor het reeds aanwezige natuurgebied. Hierdoor zal er voor jou, tijdens iedere wandeling, rust en ruimte zijn.

Oer-Hollands met duurzame woonwensen
Er zullen straks twee werelden perfect samensmelten in het pittoreske Hazerswoude-Rijndijk In het nieuw te ontwikkelen Westvaartpark combineren we namelijk hartverwarmende nostalgie met ultieme duurzaamheid. Een plek waar natuur en woningbouw elkaar ontmoeten en versterken. De groenrijke omgeving samen met zijn herkenbare architectuur vormen de basis voor het karakter van een nieuwe, hechte wijk. Dit maakt Westvaartpark tot een unieke plek waar het heerlijk thuiskomen is. Benieuwd naar wat deze omgeving zo bijzonder maakt?

Hazerswoude-Rijndijk kent een rijke geschiedenis. Deze is mede te danken aan de ligging naast de Oude Rijn en de Koudekerkse brug. In de Romeinse tijd fungeerde de Oude Rijn namelijk als grens van het Romeinse Rijk. Door het van oorsprong veenachtige en bosrijke gebied rondom Hazerswoude, kende het gebied destijds al enkele nederzettingen.

De boeren in deze nederzettingen verkregen rond de 13e eeuw de brandstof turf door het bouwen van dijken en het ontginnen van de veengrond. Drie eeuwen daarna legde men boomkwekerijen aan. De kwekerijen creëerden een enorme economische impuls in het gebied. In de 18e eeuw werd het omliggende gebied van Hazerswoude drooggelegd waardoor Hazerswoude uitgroeide tot een belangrijk agrarisch dorp. Een dorp met twee kernen: Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk.

Het dorp Hazerswoude-Rijndijk werd nog bekender door de aanwezigheid van de zogenaamde Rembrandtmolen. Hier zou Harmen Gerritsz van Rijn, de vader van wereldberoemd schilder Rembrandt van Rijn, hebben gewoond gedurende de 16e eeuw. Delen van de deze molen zijn in 1926 gebruikt voor restauratie van de molen ’t Vosje te Kilder, die sindsdien eveneens Rembrandtmolen wordt genoemd.

Een Oud-Hollands tafereel in een nieuw stukje Nederland.
In Hazerswoude-Rijndijk, te midden van het Groene Hart, komen twee werelden samen. Hier werken we namelijk hard aan het combineren van nostalgie met duurzaamheid. Een plek waar natuur en bebouwing elkaar ontmoeten en versterken.
De groenrijke omgeving met zijn herkenbare architectuur wordt een eye-catching tafereel in Hazerswoude-Rijndijk. Dit maakt het nieuw te ontwikkelen Westvaartpark tot een unieke wijk waar het heerlijk wonen is..

Het dorp en de directe omgeving zijn voorzien van diverse essentiële winkels (supermarkten, bakker, drogisterij, etc.), basisscholen en overige voorzieningen zoals een sportschool en tuincentrum. Met zijn huidige inwonertal van 5500 man, vormt Hazerswoude-Rijndijk een sereen en gemoedelijk dorpje tussen de drukte van de grote steden in.

Net buiten Hazerswoude-Rijndijk treffen we de grote steden aan. Je staat zowel met auto of fiets binnen no-time in het centrum van Leiden of Zoetermeer.
Lees verder...

Nieuws over Westvaartpark

Westvaartpark: Nog twee-onder-een-kap woningen beschikbaar

Heb je net de mogelijkheid tot inschrijven op het project Westvaartpark misgelopen? Dan is dit je geluksdag, want er zijn nog 2 twee-onder-een-kap woningen beschikbaar!

Lees verder

Aanmelden als belangstellende voor Westvaartpark nog mogelijk

De inschrijving voor het nieuwbouwproject Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk is inmiddels gesloten. Toch kun je nog kans maken op een woning in dit project! Meld je daarvoor aan als belangstellende bij de makelaar.

Lees verder

Westvaartpark: Inschrijven als reserve kandidaat nog mogelijk

De inschrijving voor het nieuwbouwproject Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk is gesloten. Wil je toch nog kans maken op een woning in dit project? Schrijf je dan in als reserve kandidaat voor jouw favoriete woning.

Lees verder

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Gemeneweg
233 m
Bushalte Raadhuis
690 m
Bushalte Maalderij De Hoop
1.02 km
Bushalte Koudekerksebrug
1.03 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Christelijke Basisschool de Rank
1.42 km
Openbare basisschool "De Rijnschans"
1.6 km
Peuterspeelzaal Pippeloentje
3.25 km
OBS De Vroonhoeve
4.35 km
Openbare Bibliotheek Meerburg
4.37 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Hoogvliet
548 m
Roobol
2.17 km
Aldi
3.6 km
Etos
3.6 km
Coop
4.63 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Kring-apotheek Hazerswoude
3.28 km
Mediq Apotheek
4.34 km
Rijnland Ziekenhuis
4.34 km
Rijnland Apotheek
4.34 km
De Tandarts
4.87 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

De Koning makelaars

Alphen a/d Rijn

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

Opmaat Financieel Adviseurs

Vraag advies »

Westvaartpark

Is een ontwikkeling van:

Synchroon